Salon Haarlem

SCHAGCHELSTRAAT 22
2011 HX HAARLEM
Tel: 023 202 3670

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 21:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag Gesloten

Jan Heideman Meesterbarbier vind je in Haarlem in de Schagchelstraat.  Voor mannen. Voor jongens.

In de salon van Jan Heideman Meesterbarbier vind je als man een moment van rust. Een moment voor jezelf. Een moment waar je als man gewoon man kunt zijn. Je wordt geknipt, je wordt geschoren, je wordt verzorgd, je wordt ontspannen in een omgeving waar je thuis bent.

Natuurlijk vind je bij Jan Heideman de perfecte en authentieke scheer- en verzorgingsproducten. Voor jezelf of als cadeau.

  • Pre shave crème of olie
  • Scheerzeep, scheercrème, scheergel en scheerschuim
  • After shave, after shave balm en moisturiser
  • Shampoo, haarstyling, pommade en snor- en baardverzorging
  • Scheerkwasten van dassenhaar, varkenshaar en synthetisch haar
  • Moderne scheermessen, klassieke veiligheidsscheermessen
  • of krabbertjes en open scheermessen
  • Scheersets
  • Cadeaubonnen

Barbiers

Jan Heideman

Ik ben opgeleid door wijlen de Italiaanse Meesterbarbier Pasquale Capone en gespecialiseerd in de authenthieke scheermethodes.

Ook doceer ik al vele jaren met veel passie en plezier aan anderen. Vele barbiers in Nederland en België zijn door mij opgeleid. Meer dan 10.000 mannen heb ik reeds geschoren.

Vakmanschap is meesterschap. Alléén bij Meesterbarbier Jan Heideman word je als man geschoren zoals je moet worden geschoren. Jouw scheercomfort staat voorop.

Meer

Anna Kingma

In 2013 ben ik afgestudeerd aan het All Inn kapperscollege te Alkmaar. Begin 2014 heb ik kennis gemaakt met Jan Heideman.

Ik stapte een nieuwe wereld binnen waar ik nog geen kennis van had, ik wist alleen dat ik er graag deel van wilde uitmaken. Ik heb een half jaar stage gelopen in de zaak in Haarlem om het scheren en baard trimmen goed in mijn vingers te krijgen. Inmiddels ben ik een trotse vaste medewerker van het JHM team.

Meer

Maico Liefting

Na een hele carrière switch ben ik met veel enthousiasme begonnen op de barberschool in Amsterdam. Ik heb een hele lange tijd stage gelopen bij Jan in de winkel. 

En sinds 2017 vast op de woensdag aan het werk. Ook werk ik af en toe voor JHM een evenement of festival.

Meer

Nanine Goossens

Mijn opa begon in 1937 zijn eigen herenkapsalon in Haarlem, een echte ouderwetse barbier. Hij scheerde elke zaterdag alle klanten netjes want zondag moesten de mensen naar de kerk.

Toen mijn vader en zijn 2 broers ook het vak hadden geleerd van hun vader werd het al snel echt een bekende herenkappers familie naam in Haarlem en omgeving.

Een aantal jaar geleden vroeg mijn oudste oom, Nanine waarom ga jij niet het heren vak in? Dat heeft mij aan het denken gezet. Na een goed gesprek met mijn vader moest ik hem beloven als ik wilde leren knippen dat ik dan bij hem in de leer zou gaan. Want hij wilde het mij leren zoals hij het zelf van zijn eigen vader had geleerd. 2016 ben ik naar de Barberschool in Amsterdam gegaan om verder getraind te worden.

Na een aantal maanden gewerkt te hebben in Heemstede bij mijn vader Fred Goossens. Zocht ik een plek waar ik mijn creativiteit meer kwijt kon. Een aantal maanden heb ik met plezier bij de barbier in de Cronjestraat in Haarlem gewerkt. En sinds 1 augustus mocht ik het team gaan versterken van Jan Heideman Meester Barbier. Ik werk in de Winkel in Haarlem waar ik mijn creativiteit goed gebruik van classic coupes knippen tot een strakke razor fade. Baarden trimmen is op mijn lijf geschreven. Daarnaast werk ik ook op evenementen en festivals. En ik verzorg de socialmedia en de fotografie Shoot Nine voor JHM.

Meer

Alexander

Vier jaar terug kwam ik voor het eerst als klant binnenlopen bij Jan Heideman Barbiers. Het is sindsdien een plek geworden waar ik helemaal vertrouwd ben geraakt en veel tijd doorbreng. 

Door het contact met de barbiers raakte ik steeds meer bekend met de ins en outs van het Barbiersvak. Na een scheercursus van Jan vroeg hij of ik een carrièreswitch wil overwegen. Ik vind het scheren zo leuk dat ik mijn vaardigheden mag uitbreiden met knippen en baardtrimmen. Hiervoor volg ik een opleiding bij de Amsterdamse Barberschool. Ik ben vaak op zaterdag te vinden in de winkel.

Meer

SPEKKO (HUIS-KUNSTENAAR)

Mijn titel zegt het eigenlijk al. Ik begeleid Jan met alle creatieve aspecten in de winkel en bij evenementen en festivals. Ook maak ik regelmatig illustraties voor JHM.